ShippingWatch

Rotterdam cementerer position som Europas bunkerhavn

Salget af brændstof med lavt svovlindhold er eksploderet i Rotterdam Havn i 2015 og bidrager til havnens status som Europas største bunkerhavn.

Salget i Rotterdam Havn af det lavsvovlholdige marine gasolie og diesel blev næsten tredoblet i 2015 i forhold til året før.

Væksten er selvsagt båret af de nye svovlkrav til skibenes brændstof i Østersøen og Nordsøen med et salg sidste år på 1,8 millioner kubikmeter mod 0,7 millioner i 2014.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Salget af traditionelt brændstof lå i 2015 på samme niveau som året før, hvilket gør Rotterdam til Europas største bunkerhavn, skriver havnen i en meddelelse.

Det samlede bunkersalg i Rotterdam i 2015 udgjorde 10,6 millioner kubikmeter.

CEO: Rotterdams robotter vil tage markedsandele i 2016

Rotterdam Havn giver rabat til LNG-optankning

Bunker-formand langer hårdt ud efter IMO

 

 

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere