ShippingWatch

Hamborg Havn presses af russisk krise

Den økonomiske krise i Rusland og Ukraine giver bagslag for havnen i Hamborg, hvor containermængderne falder markant. Lille stigning i driften, viser regnskab.

Foto: Hamborg Havn

Havnen i Hamborg er fortsat presset af den økonomiske krise i Rusland, hvilket især går ud over containersegmentet i havnen, viser regnskabet for første halvår fra Hamburger Hafen und Logistik Aktiegesellschaft (HHLA), der står for driften af havnen.

Antallet af håndterede containere i terminalerne i Hamborg og Odessa i Ukraine faldt med 10 procent sammenlignet med samme periode sidste år, skriver HHLA. Presset stammer især fra et markant fald i feedertrafikken for havnene i det baltiske område, hvor flere shippingselskaber har omdirigeret sine ruter. Samtidig har krisen i Rusland sat sine tydelige spor, da containertrafikken til og fra landet er faldet med næsten 40 procent sammenlignet med første halvår sidste år.

Omsætningen i containersegmentet faldt med seks procent til 351,9 millioner euro, mens driftsresultatet (EBIT) faldt med hele 27,3 procent til 57,5 millioner euro på grund af lavere voluminer, en mindre stigning i omkostninger til personale og vedligeholdelse.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

For hele HHLA steg driftsresultatet med 1,5 procent til 82,6 millioner euro, mens omsætningen faldt med 1,8 procent til 585,1 millioner euro.

"Hamburger Hafen udn Logistik AG fortsætter med at stå over for et udfordrende miljø. Kinas økonomiske vækst aftager, mens Rusland og Ukraine fortsat er kørt fast i en økonomisk krise. Alligevel lykkedes vi med at øge gruppens driftsresultat en smule," siger Klaus-Dieter Peters, der er bestyrelsesformand for HHLA, i meddelelsen.

For hele 2015 forventer bestyrelsen for HHLA et driftsniveau for hele gruppen på samme niveau som sidste år. Set i lyset af udviklingen for containerterminalerne i første halvår, venter ledelsen nu et moderat fald i voluminerne og et driftsresultat for hele året mellem 125 og 135 millioner euro.

Dramatisk fald i handlen med Rusland

Massiv vækst i olieprodukter gennem Rotterdam Havn

Hamborg Havn: Udvidelse til megaskibe kommer i år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere