ShippingWatch

Hamborg Havn holder væksten oppe

2014 kan blive et rekordår for Port of Hamburg, der især profiterer på de tocifrede vækstrater i containertrafikken til og fra Asien.

Hamborg Havn styrer mod rekord i fragtmængder i 2014, hvis væksten fra de tre foregående kvartaler holder året ud.

Med 110 mio. ton i årets første ni måneder var fremgangen på 5,7 procent i forhold til samme periode sidste år og med containere som den største trækhest i Port of Hamburg på 7,4 mio. teu (20 fods containere) svarende til en fremgang på 6,4 procent.

Ifølge havnen den største fremgang blandt de store nordeuropæiske havne, hvor Hamborg øgede sin markedsandel på containere fra 26,1 til 26,7 procent.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

"Hamborg profiterer især på de tocifrede vækstrater i containerhandlen med Asien, i særlig grad Kina," siger Axel Mattern, der sidder i ledelsen i Port of Hamburg Marketing (HHM). Også samhandlen med lande som Malaysia og Indien er med til at trække containervæksten i Hamborg.

Også de mindre feederskibe i østersø-regionen sendte flere containere gennem Hamborg Havn, en stigning på 2,8 procent sammenlignet med sidste år, hvor især trafikken til og fra polske havne trækker, mens tallet for containereksporten til Rusland viser et fald.

Hamborg Havn må udskyde planer for kæmpeskibe

Disse havne er sårbare for overbelastning

SeaIntel: 2M slår rivaler fra kinesisk nøglehavn

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere