ShippingWatch

Gøteborg Havn taber på olie og container

Gøteborg Havn tabte mængder på olie og container i første halvår, mens transport af biler steg, ligesom der kom flere passagerer med færgerne til og fra havnen. CEO Magnus Kårestedt siger, det afspejler nedgang i Sveriges verdenshandel.

Foto: Gøteborg Havn

CEO i Gøteborg Havn Magnus Kårestedt fortalte i begyndelsen af august til ShippingWatch, at første halvår havde været skuffende. Nu er tallene fra første halvår kommet, og de bekræfter hans udsagn der.

Containertransporten faldt med ni pct. 424.000 teu i første halvår, mens importen af råolie til havnen faldt med 11 procent.

"Det kan være en indikation på, at den svenske handlen med økonomier, der udvikler sig hurtigt i andre dele af verden, ikke vokser med samme hastigheder som tidligere," siger Magnus Kårestedt i en meddelelse med regnskabet.

Gøteborg Havn står for 60 pct. af al svensk containerhandel.

Det så mere positivt ud for transporten af biler, der steg med 17 pct. i forhold til samme periode sidste år, hovedsageligt på grund af større handel fra Volvo. Passagertallet på færgerne steg med 5 procent.

Større havn

Gøteborg Havn skal vende nedgangen ved at blive større ved at hugge handel fra de andre Østersø- og Nordsøhavne. Omkring 50 pct. af al last til og fra Gøteborg Havn, køres på tog, og det er på den intermodale mulighed, at Gøteborg skal vinde.

"Vi skal have fat i endnu flere af de direkte skibe fra Kina og andre steder i Asien, og det får vi, fordi vi er den havn i verden med højeste intermodale tilslutning til havnen," fortalte Magnus Kårestedt til ShippingWatch tidligere på måneden.

Gøteborg Havn konkurrerer på containerhandlen med Bremerhaven, Rotterdam og Anterwerpen Havn. På biltraffiken er er konkurrenten Copenhagen-Malmø Port,mens konkurrencen på RoRo ligger på broerne som Øresundsbroen og den kommende Femernbælt-forbindelse.

Gøteborg Havn: Skuffende omsætning i 2014

CPH Malmö Port: Vi er ikke begejstrede

Rod i Rotterdams havneinvestering i Oman

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere