ShippingWatch

Store regionale forskelle i containervæksten i 2013

Afrika, Latinamerika  og intra-Asien trækker væksten i Asien på forventet 6-7 procent i 29013, vurderer Drewry. Europa og Nordeuropa ligger forholdsvis fladt.

Foto: Hanjin

Mængden af containere i de store globale havne vil i 2013 enten matche eller lige nøjagtige passere de vækstforventninger, der har været til markedet for indeværende år, vurderer analysehuset Drewry over for Lloyd's Loading List. Men der er betydelige regionale forskelle.

APM Terminals øger andel i kinesisk storhavn 

Seniorrådgiver i Drewry Shipping Consultants, Neil Davidson, forventer, at væksten i de vesteuropæiske havne under et vil ligge på knap to procent i 2013, i Nordamerika lige over tre procent og i Latinamerika på godt fire procent. Væksten i containermængderne i Mellemøsten og Asien forventes at blive på 6-7 procent og måske lidt højere i visse regioner.

Der er dog fortsat langt op til de tocifrede væksrater i de seneste år, særligt i Asien.

Maersk: Investeringsfonde kan presse priser på terminaler op  

"Mængderne i Europa og Nordamerika ligger fladt, så væksten i Asien må komme andre steder fra, og det vil især sige Afrika, Latinamerika  og intra-Asien, der inkluderer Mellemøsten og det indiske subkontinent," siger Neil Davidson.

De store regionale forskelle i den globale containervækst svarer til forudventer, der er til udviklingen i verdensøkonomien.

Drewry: Frygt for russisk dominans på terminaler   

Maersk bekræfter diskussioner med kinesisk storhavn 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs