ShippingWatch

Skibsrederne: EUs havneudspil er tamt og uambitiøst

Brugerne af de europæiske havne, skibsrederne, er skuffede over udspillet til en liberalisering af havnene. "Tamt og uambitiøst," lyder det, fordi EU ikke vil konfrontere den lukkede cargo handling.

Kunderne i de europæiske havne, alverdens rederier, får at føle, at der ikke bliver gjort noget ved den manglende konkurrence inden for cargo handling. EU-Kommissionen udskyder indtil videre med tre år et endeligt opgør med de monopollignende tilstande, der hersker på området ikke mindst i flere sydeuropæiske havne og overlader det til en såkaldt social dialog mellem partnerne at finde frem til en løsning.

Den løsning tror de europæiske havne ikke på, og det gør man heller ikke i Danmarks Rederiforening, som siger, at rederierne sagtens kan mærke forskel på effektive og ineffektive, private og offentlige havne i dag. Derfor havde rederiforeningen også håbet på et mere vidtrækkende udspil, der ville liberalisere alle typer services i havnene og ikke, som det er sket, undtage cargo handling frem til 2016.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs