Tilfredshed med bundlinjen i APM Terminals

Maersks havneforretning kom ud af 1. kvartal 2013 med en bundlinje på 166 mio. USD. En tilbagegang sammenlignet med første kvartal 2012. "Terminals har haft ok kvartal," siger CEO Nils Smedegaard.
Foto: APM Terminals
Foto: APM Terminals

Årets første kvartal viser en tilbagegang for APM Terminals, når man sammenligner resultatet med samme periode sidste år, som lå på 226 mio. USD, hvor APM Terminals fik et væsentligt boost med salget af Maersk Equipment Service Company Inc., USA (MESC).

Det er også én af årsagerne til nedgangen i løbet af de første tre måneder i 2013, der endte med et overskud på 166 mio. USD.

Ifølge regnskabet er resultatet drevet af en positiv udvikling i højvækstmarkeder, som Maersk kalder dem. En modvægt til mindre mængder i Nordamerika og Vesteuropa og et lavere aktivitetsniveau i indenlandske forretninger på grund af salget af Maersk Equipment Service Company Inc., USA (MESC) i marts 2012.

Resultatet bliver af CEO Nils Smedegaard betegnet som "ok", skriver Ritzau Finans.

Trods tilbagegangen i første kvartal af 2013 er forventningerne til resten af året høje:

"APM Terminals forventer fortsat et bedre resultat end i 2012 (USD 701 mio.) samt en vækst, der ligger over markedets, understøttet af containermængder fra nye terminaler samt forbedringer af produktiviteten i eksisterende faciliteter," står der i regnskabet.

Antallet af håndtere containere lå på samme niveau som samme periode sidste år på 8,6 mio. teu.

I løbet af andet halvår vil APM Terminals også kunne tage den nye terminal, Brasil Terminal Portuario, i Brasilien i brug, hvor "volumen øges gradvist gennem anden halvdel af året i takt med at dybden i havnen øges."

APM Terminals planlægger ny fragtstation i Indien

ATP: Maersk skal skære ikke-kerneforretning fra 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også