ShippingWatch

Esbjerg Havn foran i offshoreudviklingen

Fra smør og bacon over feta og fisk til havvindmøller og borerigge. Esbjerg Havn har formået at rette sig mod de segmenter, hvor pengene er. Derfor er olie og vind tidens nøgleord på industrihavnen.

Foto: Tycho Gregers

Den vestjyske storhavn trives. Esbjerg Havn fik i 2011 sit bedste resultat nogensinde med et overskud på 59 mio. kr. Det var en stigning på 26 pct. i forhold til 2010, og adm. direktør for havnen Ole Ingrisch regner med, at det bliver lige så godt, hvis ikke bedre i år. Hans forklaring på succes er, at havnen har formået at rykke hurtigt, når udviklingen har ændret sig, fra bacon til borerigge, kan man vel skære det ind til.

"Vi beskæftiger os med nogle forretningsområder, som er i vækst. Offshore, olie og gas og ro-ro er vores tre store specialer, og i modsætning til container og bulk, er de ikke nede. Derfor har vi kunnet vækste hele vejen igennem krisen. Vi har været inde i en anticyklisk trend i forhold til resten af samfundet, fordi vores forretning nyder godt af høj oliepris, en rimelig god dollarkurs og CO2-politik, der er gunstig for os," siger Ole Ingrisch, der har været direktør for Esbjerg Havn i 10 år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs