ShippingWatch

Esbjerg Havn foran i offshoreudviklingen

Fra smør og bacon over feta og fisk til havvindmøller og borerigge. Esbjerg Havn har formået at rette sig mod de segmenter, hvor pengene er. Derfor er olie og vind tidens nøgleord på industrihavnen.

Foto: Tycho Gregers

Den vestjyske storhavn trives. Esbjerg Havn fik i 2011 sit bedste resultat nogensinde med et overskud på 59 mio. kr. Det var en stigning på 26 pct. i forhold til 2010, og adm. direktør for havnen Ole Ingrisch regner med, at det bliver lige så godt, hvis ikke bedre i år. Hans forklaring på succes er, at havnen har formået at rykke hurtigt, når udviklingen har ændret sig, fra bacon til borerigge, kan man vel skære det ind til.

"Vi beskæftiger os med nogle forretningsområder, som er i vækst. Offshore, olie og gas og ro-ro er vores tre store specialer, og i modsætning til container og bulk, er de ikke nede. Derfor har vi kunnet vækste hele vejen igennem krisen. Vi har været inde i en anticyklisk trend i forhold til resten af samfundet, fordi vores forretning nyder godt af høj oliepris, en rimelig god dollarkurs og CO2-politik, der er gunstig for os," siger Ole Ingrisch, der har været direktør for Esbjerg Havn i 10 år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs