ShippingWatch

APM Terminals-konkurrent får lavere vækst end ventet

Hutchison Port Holdings Trust (HPH) aflagde regnskab for tredje kvartal. HPH håndterede 6 pct. flere containere i årets første måneder, hvilket dog var 7 pct. lavere end selskabets egen prognose, som blev fremlagt, da selskabet blev noteret på børsen.

Foto: APM Terminals

For tredje kvartal steg omsætningen 3 pct., mens indtjeningen før skat faldt 12 pct. i kvartalet. HPH forudser yderligere stimulusforanstaltninger fra Kina i de kommende måneder, og HPH vurderer fortsat, at Kina er den globale motor for vækst, hvilket vil smitte af på HPH's forretning, som eksponeret i dette område.

Derudover anser HPH det som en fordelagtig udvikling, at containerrederierne fortsætter effektiviseringskampen, hvilket betyder flere mega-skibe. Det er nemlig en fordel for HPH's havne, som har en ifølge selskabet overlegen infrastruktur, dybvandskanaler og lange kajer.

Hutchison Port Holdings-aktien falder torsdag morgen 2,4 pct. til 0,8 dollar på børsen i Singapore.

AKTIEFOKUS

Coscos havnedivision i salgsvækst på 14 pct.

Russisk havn fordobler fragt i 2012 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs