ShippingWatch

Medie: Havnekonflikt i Århus spidser til

Kranførere på Aarhus Havn har nedlagt arbejdet i protest mod, at havnensledelse siden januar i år har forhandlet med kranførerne om nye arbejds- og lønforhold grundet den kraftige konkurrencesituation, havnen står i.

Foto: Casper Dalhoff

De overenskomstansatte kranførerne på Aarhus Havn nedlagde mandag formiddag arbejdet efter et møde med havnens ledelse. De protesterer mod, at havnen er i forhandlinger om at udlicitere kranarbejdet.

Arbejdsnedlæggelsen betød, at et af verdens største containerskibe, et Mærsk-ejet skib med 13.000 containere, forlod Aarhus Havn igen uden at få losset og lastet de containere, der var planlagt. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Arbejdsnedlæggelsen kommer efter at Aarhus Havns ledelse siden januar i år har forhandlet med kranførerne om nye arbejds- og lønforhold grundet den kraftige konkurrencesituation, havnen står i. Ledelsen vil reducere i omkostningerne, men parterne kan ikke finde hinanden, og forhandlingerne har været sat i bero siden før sommerferien.

»Vi har tilbudt en lønreduktion på 60.000 kr. per mand samt mere fleksible mødetider og mindre mandskabsforbrug,« skriver kranførerne i et åbent brev til borgmesteren, der også formand for Aarhus Havn.

Men de konstaterer, at det ikke har haft ledelsens interesse og konkluderer, at havnens bestyrelse må have en anden dagsorden.

Kranførerne appellerer til, at havnens formand redder havnen »inden det hele kuldsejler,« som de beskriver det.

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs