ShippingWatch

Ugebrev: APM Terminals tjener mindre end konkurrenterne

APM Termianls er dårligere til at tjene penge end sine internationale konkurrenter, viser en opgørelse fra Økonomisk Ugebrev.

Foto: Hanjin

Indtjeningsevnen i APM Terminals ligger under selskabets internationale rivalers. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"Dermed har ledelsen af A.P. Møller-Mærsk’s havneselskab, der er udpeget til en af koncernens fire kerneaktiviteter, en væsentlig udfordring med at forøge
lønsomheden og konkurrenceevnen," skriver ugebrevet, der dog noterer sig, at den ringere indtjeningsevne afspejler samtidig et skjult potentiale:

"Hvis selskabet i 2011 havde haft en lige så god indtjeningsevne som sine konkurrenter, så havde EBITDA driftsresultatet været over ni mia. kr. og ikke på
de 5,7 mia. kr., som i realiteten blev nået. Altså et ekstra bidrag på 4,3 mia. kr.," oplyser ugebrevet.

Konkurrenter som ICTSI, PSA, HPH, DP World og HHLA opnåede alle EBITDA-marginer over 40 procent i 2010. APM Terminals øgede samtidig sin margin til lige over 20 procent, hvilket betegnede en fortsættelse af en stabil opadgående tendens, oplyser det internationale konsulentfirma Drewry, der er specialiseret i søfart.

I 2011 lå tallene på omtrent samme niveau. APM Terminals, som driver verdens tredjestørste containerhavnsvirksomhed, er udnævnt til en af A.P. Møller-Mærsks fire kerneaktiviteter. Omsætningen og indtjeningen i APM Terminals vokser kraftigere og mere stabilt end koncernens øvrige aktiviteter. Afkastet af den investerede kapital er også ganske stabil – den var 12,2 procent i 2. kvartal.

APM Terminals konkurrent viser vækst i første halvår

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs