Nyhedsbrev: Europæiske havne skal ombygges for at klare megaskibe

De europæiske havne bliver nødt til at ændre sig for at være klar til de nye megaskibe, som kommer på markedet. Havnene skal kunne tilbyde dybere kanaler og større skibe til kystfaciliteter, viser en ny undersøgelse. Det skriver Hong Kong Shipping Gazette.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

Europæiske havne vil i fremtiden møde nye krav fra de megaskibe, der allerede er ved at blive bygget rundt på værfterne. Det viser en ny undersøgelser fra det britiske konsulenthus Ocean Shipping Consultants (OSC), skriver Hong Kong Shipping Gazette.

Større og større skibe er på vej ind på ruterne mellem Europa og Fjernøsten, og det skal havnene tage hensyn til.

"Presset på vanddybde, kajlængde, havneadgang og lastens størrelse er betydelige emner, som skal tackles for at fastholde en konkurrencedygtig position. Containermarkedet er i krise med betydelig overkapacitet, der resultater i at selskaberne melder om store tab. Rederiernes position som kunder og brugere af de nordeuropæiske havneterminaler skaber betydelig usikkerhed," skiver OSC i studiet.

Konsulenthuset vurderer, at selvom det ser sort ud for den globale økonomi i øjeblikket, vil havnene på lang sigt få et opsving. Der er allerede sket en vækst for havnene på 22 pct. siden recessionen i 2009, skriver Hong Kong Shipping Gazette.

Medie: Europæiske havne rammes af overkapacitet

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også