ShippingWatch

APM Terminals kan have juridisk fordel i budkrig om Virginia-havn

A.P. Møller - Mærsk har en form for vetoret, hvis der melder sig konkurrenter til havneselskabet APM Terminals' bud på samtlige terminalaktiviteter ejet af havnemyndighederne i den amerikanske delstat Virginia. Det skriver lokalmediet HamptonRoads.com.

Foto: Hanjin

APM Terminals ejer i forvejen en terminal i Portsmouth, Virginia, som selskabet færdiggjorde i 2007, men som man leasede ud til havnemyndighederne i 2010 på en 20-årig aftale til en værdi af 1,3 mia. dollar. En bestemmelse i leasingaftalen fordrer, at APM Terminals giver samtykke til enhver aftale, der overdrager driften af terminalen til en ikke-statslig operatør. Det får en republikansk senator til at konkludere, at Mærsk derved har vetoret over for et eventuelle modbud på driften af statens terminalaktiviter.

Det kan give A.P. Møller - Mærsk en form for vetoret, hvis der melder sig konkurrenter til havneselskabet APM Terminals' bud på terminalaktiviteterne i Virginia. Det skriver lokalmediet HamptonRoads.com.

Underminering

Samtidig blev det onsdag diskuteret i et statsligt udvalg, der behandler sagen, om leasingaftalen i realiteten underminerer potentielle konkurrenter, da terminalen qua sin størrelse og effektivitet er en vigtig brik i det samlede spil om havnene.

Direktør for APM Terminals Americas, Eric Sisco, peger på, at vetoretten kun gælder APM Terminals terminal i Portsmouth. Andre operatører vil med andre ord kunne byde på driften af statsejede terminaler, såsom Norfolk International Terminals, Portsmouth Marine Terminal og Newport News Marine Terminal. APM Terminals bekræftede i slutningen af maj buddet på havneaktiviteterne i Virginia. Der er tale om et kontraktforslag om en 48 årig leasingaftale til en værdi af mellem 3 og 4 mia. dollar i indledende betalinger, faste koncessionsbetalinger, delt omsætning, kapitalinvesteringer og skattefordele. Den ansvarlige politiker for transport i Virginia, Sean Connagaughton, har siden afsløret over for Financial Times, at der er kommet indtil flere modbud på aktiviteterne.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs