APM Terminals bestiller 28 automatiske kraner

APM Terminals i Rotterdam Maasvlakte II har bestilt 28 automatiske kraner. Det vil gøre terminalen både mere effektiv og sikker, skriver APM Terminals i  en pressemeddelelse.
BY JAKOB VESTERAGER

APM Terminals har bestilt 26 Automated Rail Mounted Gantry-kraner (ARMG) og to Rail-kraner til den automatiserede containerterminal i Rotterdam Maasvlakte II, der åbner i november 2014.

"Vi designer fremtidens terminaler, der skal servicere fremtidens skibe. Vores kunder forventer de højeste standarder inden for sikkerhed, produktivitet, innovation, automatisering og miljøvenlighed. Disse ARMGs vil være terminalens højtydende arbejdsheste - de vil kunne støtte skalaen af containerstak-aktiviteter associeret med flere store containerskibe i havn. Lige så vigtigt er det, at disse ARMG'er er godt nyt for afskibere og lastbilchauffører grundet deres sikkerhed og effektivitet," udtaler Frank Tazelaar, der er direktør i APM Terminals Maasvlakte II.

ARMG-kranerne løfter og placerer containere, der bliver modtaget fra Lift Automated Guided Vehicles, der kører containere fra havn og togterminal. Om natten har systemet en "housekeeping"-funktion, der flytter containerne til deres bedste placering i forhold til de tidlige afgange med lastvogne eller den rigtige placering til en skibsafgang. Metoden med at bruge langsomme perioder til at optimere container-placeringen skaber bedre effektivitet i travle perioder, skriver APM Terminals.

Kranerne er bestilt fra den østrigske producent Kuenz, der vil bruge ABB som leverandør til systemerne for automatisering og elektricitet.

APM Terminals får øget konkurrence i Los Angeles 

APM Terminals investerer milliarder i Afrika og Mellemøsten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også