ShippingWatch

APM Terminals gigant-bud på Port of Virginia bydes velkommen

APM Terminals gigantiske bud på 20 milliarder kroner på havnedriften i Port of Virginia bydes velkommen af transportaktører.

A.P. Møller - Mærsk var torsdag det store samtaleemne i Virginia, efter at havneoperatørdivisionen APM Terminals sent onsdag offentliggjorde, at det havde budt omkring 20 mia. kr. på havnedriften i hele Port of Virginia.

"Vi kender Maersk- og APMT-folkene, og de er ifølge min overbevisning gode havneoperatører," lød det fra Wick Moorman, der er adm. direktør for Norfolk Southern Corp, der driver jernbaneservices til og fra havnen. Han stiller dog spørgsmålstegn ved om et privatejet selskab vil udvikle havne i Virginia-regionens interesse i samme grad, som et statsejet selskabet vil gøre det.

Hos havnearbejdernes fagforening lyder det kort fra talsmanden Thomas Little, at de er klar til at arbejde for hvilken som helst havneoperatør, beretter avisen Hampton Roads. Havneøkonom John Martins fra Martin Associates udtalte, at tilbuddet i det store hele ser meget, meget attraktivt ud for Virginia, men han noterede, at han ikke havde løbet alle detaljerne igennem.

Den lokale republikanske politiker Bob Purkey var knap så optimistisk: "Dette er, eller er ikke, en super aftale. Vi mangler simpelthen stadig en masse detaljer," sagde han ifølge Hampton Roads.

AF AKTIEFOKUS

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs