ShippingWatch

Aktiviteten stiger igen i de danske havne

Efter flere års fald, vendte billedet for de danske havne i 2011, der bød på et stigende aktivitetsniveau, bl.a. fra flere anløb af fragtskibe, oplyser Danske Havne.

Foto: Casper Dalhoff

Aktiviteten på danske havne steg i 2011 efter flere år med fald, hvilket bl.a. skyldes, at der kom flere fragtskibe, oplyser Danske Havne i en pressemeddelelse mandag.

93 millioner tons gods og 30 mio. passagerer kom gennem de danske havne i 2011. Det er en fremgang på 5,4 mio. tons gods og et uændret antal passagerer i forhold til 2010. Danske Havne henviser i sin meddelelse til den netop offentliggjorte årsopgørelse fra Danmarks Statistik.

Positivt for virksomhederne

”Det er positivt ikke blot for havnene, men for erhvervslivet generelt, at der igen er fremgang i de mængder gods, der kommer gennem de danske havne. Samlet set var aktiviteten målt i tons seks procent større i 2011 end i 2010. Dermed er havnene tilbage på sporet efter nedgangen i 2009 og 2010”, siger formand Uffe Steiner Jensen, Danske Havne.

Han tilføjer, at det er de største havne, der dominerer godsomsætningen. De seks største havne står for 50 pct. af godsomsætningen. Heraf er de tre (Fredericia, Aarhus og København) offentlige havne med et bredt aktivitetsfelt, mens de tre andre er havne (Enstedværket, Statoil og Rødby Færgehavn), der er afhængige af et enkelt produkt.

Krydstogt trækker

"Jeg er derfor meget tilfreds med at konstatere, at 3/4 af alle Danmarks 111 havne har oplevet godsfremgang i 2011 sammenlignet med året før. Det cementerer, at alle havne har stor betydning for lokalområdet og spiller en væsentlig rolle i forhold til godshåndtering og distribution, ” siger Uffe Steiner Jensen.    

Krydstogtskibe var det enkeltmarked, der udviklede sig mest positivt. Det samlede antal anløb nåede op på 424 med i alt 873.000 passagerer. Det er det højeste antal nogensinde.

"Positivt har det også været, at antallet af passagerer og mængden af færgegods på de mange både indenlandske og udenlandske færgeruter er opretholdt. Der er stadig mere end 30 mio. passagerer, der årligt går om bord eller fra borde i en dansk havn og en fjerdedel af skibsgodset kommer med færge. Det sikrer mobiliteten både lokalt og i forhold til de mange udenlandske destinationer," hedder det i pressemeddelelsen.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs