ShippingWatch

APM Terminals får konkurrence på USAs østkyst

Global Container Terminals  har fremlagt detaljerede planer for opførelsen af en moderne containerterminal i Port Jersey ved New York.

Foto: APM Terminals

APM Terminals-konkurrenten Global Container Terminals har fremlagt detaljerede planer for opførelsen af en moderne containerterminal i Port Jersey ved New York. Dermed kan APM Terminals, som driver terminalen Port Elizabeth, der er APM's største terminal på den amerikanske østkyst, se frem til endnu mere konkurrence. Global Container Terminals driver i forvejen to terminaler i New York og New Jersey, og den nye terminal vil blive opført i forlængelse af selskabets eksisterende terminal.

Den nye terminal, som vil kunne håndtere 1,7 mio. teu om året, vil blive placeret således, at containerskibene ikke skal under Bayonne-broen, mens at vanddybden i terminalen vil blive på 50 fod, og derfor vil terminalen kunne håndtere verdens største containerskibe, når driften igangsættes i 2014.

Havnen i New York og New Jersey håndterede 5,5 mio. teu i 2011.

AKTIEFOKUS

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs