ShippingWatch

Solidt resultat fra havnene i ADP A/S

Driftsåret 2011 er karakteriseret ved de fortsatte store investeringer i såvel Fredericia som Nyborg på til sammen over 70 mio. kroner, oplyser selskabet.

ADPs samlede omsætning i 2011 blev 101,4 mio. kr. Resultatet af den ordinære havnedrift blev som forventet 23 mio. kr. Udbytte til aktionærerne forbliver uændret på 7.125 mio. kr. Bestyrelsen anser årets resultat for tilfredsstillende, oplyser ADP, der omfatter havnene Fredericia, Nyborg og Middelfat
Den mindre indtjening i driftsåret 2011 i forhold til 2010 på ca. 8 mio. kr. skal findes i udskibning af havvindmøller i Nyborg i 2010.
ADP har fortsat vækst på såvel container som RO/RO - gennem 2011 en vækst på 12 pct., hvilket er i modsætning til øvrige danske havne, der oplever en stagnerende udvikling på disse aktivitetsområder. Erhvervslivet i Syd- og Sønderjylland samt Fyn har i stigende ud-strækning fokus på Fredericia Havns centrale beliggenhed samt hyppige frekvens af ruter til internationale forbindelseshavne som Hamburg, Bremerhafen, Rotterdam og Antwerpen.

Driftsåret 2011 er karakteriseret ved de fortsatte store investeringer i såvel Fredericia som Nyborg på tilsammen over 70 mio. kr. De seneste 5 års investeringer beløber sig til ca. 265 mio. kr. For driftsåret 2012 er der planlagt investeringer på ca. 80 mio. kr. Vores virk- somhed og samtlige havnefaciliteter er således gearet til fortsat udvikling og ekspansion.
I Fredericia er et nyt containerområde taget i brug ligesom yderligere arealer (Bane-danmark) er tilkøbt og under omlægning og klargøring. ADP er endvidere bygherre for et projekt til 30 mio. kr. for opgradering af Fredericia Lystbådehavn. I Nyborg er der færdiggjort et nyt kajareal og opfyldning af baglandet vil blive afsluttet i løbet af 2012. Ultimo 2011 etablerede Andresen Towers sig på Nyborg Havn med opførelsen af ca. 7000 m2 produktionshaller til en innovativ produktion af vindmølletårne. Dette afspejler de muligheder Nyborg Havn kan tilbyde erhvervslivet.

ADP A/S forventer et ordinært driftsresultat for 2012 på linje med 2011, svarende til min. 20 mio. kr.

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs