ShippingWatch

Nyhedsbrev: APM Terminals konkurrent venter aftagende vækst i 2012

Den kinesiske APM Terminals-konkurrent Cosco Pacific har fremlagt regnskab for 2011, og fokus er rettet mod udsigterne. Cosco Pacific venter aftagende vækst i 2012 i containerhåndteringen

Cosco Pacific venter aftagende vækst i 2012 i containerhåndteringen (throughtput) i havneterminaldelen, fremgår det fra Selskabet, der netop har fremlagt sit regnskab for 2011.  Den europæiske gældskrise har gjort usikkerheden større, lyder det fra selskabet. Cosco Pacific venter dog, at væksten vil være stærk i de to store havneterminaler Piraeus Terminal i Grækenland og Guangzhou South China Oceangate Terminal, og væksten i de to terminaler vil drive koncernvæksten. Der ventes en stabil vækst i indtægterne fra containerudlejningsdelen, idet containerne er leaset ud på kontrakter. Cosco Pacific skriver endvidere, at koncernen investerer i kinesiske havneterminaler og ekspanderer det udenlandske havnenetværk. Havneterminalkoncernen fik i 2011 et resultat på 389 mio. dollar, hvilket var under analytikernes forventninger på 401 mio. dollar. Cosco Pacifics hovedaktiviteter er havneterminalenheden, som henter 54 pct. af koncernomsætningen, mens udlejning af containere indbringer 46 pct. af omsætningen.

Cosco Pacific bemærker også, at shippingresearchhuset Drewry i december vurderede, at containervæksten vil falde 1,3 procentpoint til 5,5 pct. i 2012.

AKTIEFOKUS

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs