ShippingWatch

APM Terminals konkurrent betaler af på gælden før tid

APM Terminals konkurrent, DP World, med base i Dubai, vil betale mere end tre milliarder USD af på sin gæld et halvt år før planlagt

En af APM Terminals tætteste konkurrenter, det Dubai-baserede DP World, vil bringe gælden ned med tre milliarder USD til 4,7 milliarder USD. Det har virksomheden meddelt fondsbørsen ifølge Lloyd´s List.

Ifølge avisen vil betalingen falde mellem den 4. og 10. april, selv om den først har forfald til oktober i år. Derefter vil DP World stadig have 1,2 milliarder USD i kontanter i banken. Virksomheden tilføjer, at den vil erstatte to milliarder USD af sin løbende kredit med et nyt femårs lån til en værdi af en milliard USD.

”Vi har ikke umiddelbart planer om at gøre brug af pengene fra det nye lån, men det giver os alligevel mulighed for at mindske vores nuværende lån samt betale af på lån før tid, hvis det er nødvendigt. Derudover giver det os adgang til kontanter, mens vi fortsat investerer i vores internationale portefølje, så vi kan levere en profitabel vækst,” sagde DP Worlds administrerende direktør, Mohammed Sharaf.

Ifølge de seneste opgørelser har DP World en global markedsandel på 6,0 procent mod APM Terminals 5,8 procent.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs