ShippingWatch

APM Terminals: Havneprojekt i Italien er på sporet

APM Terminals, Mærsk-koncernens havnedivision, har fortsat gang i planerne om en containerterminal i de norditalienske byer Savona og Vado Ligure.

Foto: APM Terminals

Havneprojektet har været undervejs siden 2006, men er undervejs stødt på forsinkelser og problemer på grund af bureaukratiske processer. Især miljøgodkendelser har det haltet med.

Nu er udbygningen dog ved at være igennem papirarbejdet, siger projektchef Carlo Merli.

"Projektet er kommet igennem alle miljømæssige forhindringer. Kommunen er imod en meget specifik, mindre opmudringstest, som vil blive afgjort ved en regional domstol i maj. Testen kan nemt justeres, og så vil projektet gå i gang, uanset hvad dommen beslutter," siger Carlo Merli ifølge branchemediet Port Technology, og uddyber:

"Der er helt sikkert ikke flere "stopklodser" på juridisk niveau for projektet."

Terminalen skal stå klar i begyndelsen af 2016 og får en årlig kapacitet på mere end 800.000 tyvefodscontainere (TEU). Den vil blive udstyret med 700 meter kaj og vanddybder på op til 20 meter samt seks kraner. Investeringerne løber fra APM Terminals' side op i omtrent 150 mio. euro, mens de italienske skatteydere står for yderligere 300 mio. euro, skriver Port Technology.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs