ShippingWatch

APMT havn får verdens største kraner

Når Eurogate Container Terminal Wilhemshaven i Tyskalnd åbner i august 2012, bliver det med verdens hidtil største containerkraner. APM Terminals ejer 30 procent af terminalen.

Foto: APM Terminals

APM Terminals terminal i Tysklands eneste dybvandscontainerhavn, Eurogate Container Terminal  i Wilhelmshaven, har netop modtaget de fire første kæmpe kraner af i alt 12, oplyser nyhedsbrevet NPInvestor. Der er tale om verdens største kraner til håndtering af containere, og de såkaldte Siper-Post Panamax kraner vejer hver 1.750 tons og kan løfte120 tons.

Eurogate Container Terminal ejes med 70 pct. af Eurogate og 30 pct. af APM Terminals og forventes at åbne i august 2012.

"Vi ser disse containerkraner som en investering i fremtiden. Lige nu har verdens største containerskibe, med en kapacitet på 15.500 tyvefodscontainere (teu), 22 rækker med containere, og de nye megaskibe, der har en kapacitet på 18.000 teu vil have 23 rækker. De her nye kraner er i stand til at håndtere 25 rækker, og er altså i stand til at servicere skibe, der endnu ikke er på markedet," siger direktør i Eurogate Container Terminal Wilhelmshaven Marcel Egger ifølge NPInvestor til Port Technology.

Nyhedsbrevet henviser til, at Dynamar tidligere har oplyst, at APM Terminals og Eurogate havde besluttet at give 70 procent rabat på håndteringsafgifterne frem til midten af 2013.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs