ShippingWatch

Havnearbejdere har genoptaget arbejdet i vigtig terminal på USA's vestkyst

Havnearbejderne i den store containerterminal i Oakland har genoptaget arbejdet. Fagforeninger og arbejdsgivere forhandler stadig om vilkår for havnene på USA’s vestkyst.

Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

Havnearbejderne har genoptaget arbejdet, og der er igen drift i den største terminal i havnen i Oakland på den amerikanske vestkyst.

Det skriver Journal of Commerce.

Mandag nedlagde arbejderne ellers de facto arbejdet. Det skete som en konsekvens af de langstrakte overenskomstforhandlinger mellem deres fagforbud ILWU og arbejdsgivernes organisation, Pacific Maritime Association, der repræsenterer de store containerrederier, herunder Maersk.

Det skete ifølge mediet ved, at arbejderne satte røde mærkater på alt udstyr i terminalen, Oakland International Container Terminal, og derefter skulle vente på, at udstyret blev inspiceret af mekanikere.

Fremgangsmåden beskrives af en anonym kilde som en ”manøvre”, der i praksis tvinger alt lastning og losning til at gå i stå.

Hen ad de sene aftentimer mandag blev arbejdet dog genoptaget, og tirsdag var terminalen i fuld drift, skriver Journal of Commerce.

Terminalen er den travleste i Oakland og håndterer 70 pct. af de volumener, der kommer ind i havnen, som ligger tæt på San Francisco i Californien.

Den amerikanske vestkyst har været stærkt udfordret efter coronakrisen, hvor problemerne især har kredset om de travle havne i Los Angeles og Long Beach.

Her har flaskehalse og problemer med at håndtere de store fragtmængder skabt lange køer af skibe, der dog er blevet nedbragt betragteligt i løbet af andet halvår.

En ny overenskomst skulle oprindeligt have været forhandlet på plads den 1. juli, men forhandlingerne mellem fagforbundet ILWU og arbejdsgiverne - Pacific Maritime Association - er trukket ud.

Det har tidligere skabt frygt for strejker, og blandt andet fået afskibere til at flytte dele af deres fragter til USA’s østkyst.

Havnearbejdere nedlægger arbejdet i Oaklands største terminal

Vigtig havn på USA’s vestkyst er igen i drift efter forstyrrelser

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs