ShippingWatch

Strejke i Felixstowe forlænger forsinkelse af eksport-containere

Havnestrejken i Felixstowe fortsætter med at skabe forsinkelser for eksport-containere mere end en uge efter, at den sluttede, ifølge analysehus.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Den ugelange strejke i den britiske nøglehavn Felixstowe i sidste måned fortsætter med at forværre forsinkelserne for containerfragt til og fra havnen ifølge analysehuset Fourkites.

Da 1900 havnearbejdere indledte deres strejke den 21. august var ventetiden for eksportcontainere i Felixstowe på 5,7 dage.

Den 1. september var ventetiden imidlertid vokset til 14,5 dage i gennemsnit svarende til en vækst på 154 pct. ifølge Fourkites.

Til sammenligning var ventetiden for eksportcontainere i andre nordeuropæiske storhavne som Rotterdam, Hamborg, Bremerhaven og Antwerpen uændret i perioden.

Den otte dage lange strejke blev forinden skønnet til at kunne påvirke transporten af containergods til en samlet værdi af 4,7 mia. dollar ifølge en opgørelse fra MDS Transmodal.

Strejken fandt sted i forbindelse med overenskomstforhandlinger mellem havnearbejderne i fagforbundet Unite og havnens arbejdsgivere, Felixstowe Dock and Railway Company.

Virksomheden har tilbudt en lønforhøjelse på 7 pct., men havnearbejderne har afvist tilbuddet med henvisning til, at lønforhøjelsen end ikke dækker inflationen.

Havnearbejderne har også afvist et tilbud om en engangsbonus på 500 britiske pund, hvis de afstod fra at strejke.

Strejke har næsten fordoblet forsinkelser i Felixstowe på bare fem dage

Havnestrejke i Felixstowe forsinker containere for milliardbeløb i dollar

Ny lønaftale for havnearbejdere kan afblæse konflikt i tyske storhavne


Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs