ShippingWatch

Konkurrencemyndighed kigger australske havne i kortene

Den australske konkurrencemyndighed ACCC undersøger, om landets havne tager sig for godt betalt for håndtering af gods. Havnene afviser, at de har presset priserne op trods den bedste indtjening i ti år.

Foto: Saeed Khan/AFP/Ritzau Scanpix

En håndfuld australske havneselskaber er under mistanke for presse priserne for deres service så højt op, at landets konkurrencemyndighed, ACCC, har sat en undersøgelse af havnene i værk ifølge australske medier.

Fem selskaber – Patrick Terminals, DP World Australia, Hutchinson Ports, Flinders Adelaide og Victoria International Container Terminal – driver de australske havne, og ifølge The Container Transport Alliance, der repræsenterer store containertransportører i Australien, er prisen for at losse en importcontainer i New South Wales femdoblet på fire år – fra 25 australske dollar i 2017 til 125 australske dollar i år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs