ShippingWatch

Oliestop sender millioner til Esbjerg Havn

Med aftalen om et stop for Danmarks olieproduktion senest i 2050 følger 90 mio. kr. til Esbjerg Havn. Pengene skal bruges til at udbygge og udvide havnen, så der bliver plads til store vindskibe og produktion af større vindmølledele, siger havnedirektør.

Foto: PR / Esbjerg Havn

Pladsen til de helt store vindskibe er afgørende for væksten på Esbjerg Havn, når der ikke længere må trækkes olie op ad den danske Nordsø efter 2050.

Som en del af en ny politisk aftale får havnen derfor 90 mio. kr. i 2025, der skal bruges til at udvikle og udvide havnen frem mod en virkelighed med mere aktivitet fra havvind.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs