ShippingWatch

Medie: China Merchants vil købe havnefaciliteter af CMA CGM

China Merchants er ved at forhandle om at købe havnefaciliteter af det franske rederi CMA CGM, skriver Bloomberg med henvisning til anonyme kilder. En handel vurderes at kunne gavne CMA's gældspost efter købet af Ceva.

Foto: PR / CMA CGM

China Merchants er i øjeblikket i forhandlinger om at købe havnefaciliteter af det franske rederi CMA CGM.

Det skriver Bloomerg med henvisning til en række anonyme kilder, der har indsigt i sagen.

Det skyldes ifølge mediet, at China Merchants arbejder på en strategi, hvor de vil øge kapaciteten og desuden sprede sig geografisk.

Handlen forventes at beløbe sig til flere hundrede millioner dollar, men der fremgår ikke noget konkret beløb. Kilderne peger på, at handlen kan ske gennem China Merchants Ports Holdings, der er noteret på børsen i Hong Kong.

CMA CGM har for nyligt offentliggjort, at selskabet har en stor gæld. Det skyldes bl.a. købet af det schweiziske logistikselskab Ceva Logistics for 1,7 mia. dollar, som har gjort et indhug i selskabets finanser. Ifølge Bloomberg vil en afhændelse og det medfølgende beløb derfor falde på et tørt sted, hvor det kan hjælpe med at reducere gældsposten.

China Merchants Port har desuden tidligere været på indkøb hos CMA CGM. TIlbage i 2013 købte selskabet således 49 pct. af det franske rederis enhed Terminal Link. Prisen lød på 400 mio. euro, skriver Bloomberg.

Cevas omsætning daler i første regnskab under ny CEO 

Tre nye kinesiske værfter diskuterer fusion 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs