ShippingWatch

Australsk fond sælger polsk havneterminal

Et konsortium bestående af bl.a. Polens statslige investeringsfond og verdens største havneoperatør køber havneterminalen i Gdansk af australsk infrastrukturfond.

Foto: PR-foto: DCT Gdansk

Den australske investeringsbank Macquarie har solgt den polske havneterminal DCT Gdansk til et konsortium bestående af bl.a. Polens statslige investeringsfond, PFR. Det skriver Reuters.

Ifølge en meddelelse fra parterne lander prisen på havneterminalen på 1,3 mia. dollars, skriver Reuters.

"Vi er overbevist om, at konsortiet, vi har skabt (...) garanterer denne havns udvikling i de kommende årtier," udtaler PFR's CEO, Pawel Borys, ifølge Reuters.

Med i konsortiet er bl.a. den internationale havnegruppe PSA International og investeringsfonden IFM Investors. PSA International bliver den største aktionær med 40 pct. af aktierne, mens PFR og IFM Investors vil eje 30 pct. hver.

Havneterminalen i Gdansk er et vigtigt hub for containertrafikken fra Fjernøsten til de baltiske lande. Havnen havde i 2018 en kapacitet på 1,9 mio. teu.

Australsk investeringsbank tæt på salg af polsk havn

Medie: Goldman Sachs og australsk partner har kig på havneselskab 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs