ShippingWatch

Kinesisk havn vil rejse milliarder med børsnotering

Havnen Qingdao i Kina vil rejse næsten to mia. kroner med en børsnotering i Shanghai i januar. Pengene skal bruges på udvidelse af havnearealet, skriver medie.

Foto: Ritzau Scanpix

Den store kinesiske havn Qingdao går efter at rejse næsten to mia. kroner med en ny børsnotering i januar.

Nærmere bestemt vil havnen rejse omkring 300 mio. dollars, svarende til 1,9 mia. kroner, på børsen i Shanghai, skriver Lloyd's List.

Pengene fra børsnoteringen, der er planlagt til 9. januar, skal først og fremmest bruges på en omfattende udvidelse af havnearealet. Qingdao vil blandt andet bygge nye olielagre og kajpladser til multipurpose-skibe, mens nogle af pengene ifølge et prospekt også skal bruges på at opgradere havnens systemer samt til arbejdskapital.

Havnen blev først børsnoteret i Hongkong i 2014, og statsejede Qingdao Port Group ejer 58,35 pct., mens den ligeledes statsejede shippinggruppe Cosco ejer 20 pct. gennem en række datterselskaber.

Maersk sender Asien-Europa-rute tilbage i drift 

Kinesiske containerhavne på stribe er overbelastet 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs