ShippingWatch

CMA CGM på vej ind i nigeriansk storhavn

CMA CGM har indgået en aftale med den nigerianske storhavn Lekki om drift af havnens containerterminal fra 2020.

Foto: APM Terminas

CMA CGM skal fra 2020 drive containerterminalen i Lekki Port, der er Nigerias nye storhavn.

De to parter har indgået en samarbejdsaftale, fremgår det af en pressemeddelelse offentliggjort mandag.

Lekki Port bliver den første dybvandshavn i Nigeria og den havn syd for Sahara i Afrika med størst dybde. Havnen bliver udviklet af selskabet LPLE, som er et joint venture selskab mellem det nigerianske selskab Tolaram group, delstatsregeringen i Lagos og de nigerianske havnemyndigheder.

"Vi er glade for at underskrive en samarbejdsaftale med LPLE om at drive Lekki Ports containerterminal. Som Nigerias første dybvandshavn repræsenterer Lekki Port et strategisk valg for CMA CGM-gruppen. På grund af sin position og kapacitet, vil Lekki Port give os mulighed for at bringe større containerskibe til Nigeria fra Europa og Asien for bedre at servicere vores kunder og forfølge vores forpligtigelse til at udvikle hele regionen," siger Farid T. Salem, der er executive officer for CMA CGM Group, i meddelelsen.

CMA Terminals går ind i Nigeria

CMA CGM har store ekspansionsplaner i Afrika

Alphaliner: Uklar situation i nigeriansk containerhavn

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere