ShippingWatch

Maersk Supply Service afviser olieudslip ved forlis

Maersk Supply Service har præsenteret de franske myndigheder for selskabets rapport om de to supply-skibe, der sank ud for Frankrigs kyst 22. december 2016. Der er ikke observeret olieudslip i forbindelse med forliset, lyder det i rapporten.

Foto: Maersk Supply Service

Maersk Supply Service har i denne uge præsenteret en rapport for de franske myndigheder om de to skibe, der sank ud for Frankrigs kyst 22. december.

Det skriver den franske kystvagt i en pressemeddelelse.

I rapporten slår Maersk Supply Service fast, at der til trods for omfattende skader på vragene ikke er blevet observeret noget olieudslip i forbindelse med forliset.

De to skibe fra Maersk Supply Service sank, da de blev slæbt efter et tredje skib på vej til ophugning i Tyrkiet. Begge skibe ligger nu på havets bund på omkring 140-155 meters dybde. De vil formentlig blive liggende, da deres størrelse gør dem besværlige at bjærge.

De franske myndigheder krævede efter forliset, at Maersk-selskabet skulle levere en rapport, hvor det skulle redegøre for ulykken.

Den Maritime Havarikommission har tilsvarende også åbnet en officiel undersøgelse af ulykken. Den rapport bliver udarbejdet i samarbejde med de franske myndigheder og Maersk Supply Service. Den forventes at blive offentliggjort om ca. et halvt år.

Havarikommission åbner undersøgelse af Maersk-ulykke 

Forliste Maersk-skibe fundet ud for Frankrig 

To Maersk-skibe er sunket ud for Frankrig

Maersk Supply Service sælger yderligere to skibe 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs