ShippingWatch

Maersk Supply Service afviser olieudslip ved forlis

Maersk Supply Service har præsenteret de franske myndigheder for selskabets rapport om de to supply-skibe, der sank ud for Frankrigs kyst 22. december 2016. Der er ikke observeret olieudslip i forbindelse med forliset, lyder det i rapporten.

Maersk Supply Service har i denne uge præsenteret en rapport for de franske myndigheder om de to skibe, der sank ud for Frankrigs kyst 22. december.

Det skriver den franske kystvagt i en pressemeddelelse.

I rapporten slår Maersk Supply Service fast, at der til trods for omfattende skader på vragene ikke er blevet observeret noget olieudslip i forbindelse med forliset.

De to skibe fra Maersk Supply Service sank, da de blev slæbt efter et tredje skib på vej til ophugning i Tyrkiet. Begge skibe ligger nu på havets bund på omkring 140-155 meters dybde. De vil formentlig blive liggende, da deres størrelse gør dem besværlige at bjærge.

De franske myndigheder krævede efter forliset, at Maersk-selskabet skulle levere en rapport, hvor det skulle redegøre for ulykken.

Den Maritime Havarikommission har tilsvarende også åbnet en officiel undersøgelse af ulykken. Den rapport bliver udarbejdet i samarbejde med de franske myndigheder og Maersk Supply Service. Den forventes at blive offentliggjort om ca. et halvt år.

Havarikommission åbner undersøgelse af Maersk-ulykke

Forliste Maersk-skibe fundet ud for Frankrig

To Maersk-skibe er sunket ud for Frankrig

Maersk Supply Service sælger yderligere to skibe

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere