ShippingWatch

To Maersk-skibe er sunket ud for Frankrig

To skibe fra Maersk Supply Service sank natten til torsdag ud for Frankrigs kyst. Skibene blev slæbt efter et andet fartøj og var på vej til ophugning på et værft i Tyrkiet. Ingen er kommet noget til, oplyser Maersk til Ekstra Bladet.

Maersk Searcher er et supply-skib fra 1999. Det er nu sunket. Foto: Maersk Supply Service

To skibe fra Maersk-gruppens offshorerederi, Maersk Supply Service, er sunket ud for Frankrigs kyst.

Skibene var på vej til Tyrkiet for at blive ophugget på et værft, men sank natten til torsdag 60 sømil ud for den franske kyst.

Det bekræfter Maersk Supply Service over for ShippingWatch, efter at Ekstra Bladet først bragte nyheden.

De to skibe, Maersk Searcher og Maersk Shipper, rev sig tilsyneladende løs fra det skib, som slæbte dem, hvorefter de sank.

"De to skibe på slæb var ubemandede. Der er 10 personer ombord det skib, Maersk Battler, der slæbte skibene. Alle er uskadte. Frankrigs kystvagt er informeret," skriver COO Claus Bachmann i en mail.

Det er endnu uvist, hvorfor eller hvordan de to skibe sank. Årsagen vil nu blive undersøgt, mens det også skal besluttes, hvornår fartøjerne skal bjærges, oplyser Maersk Supply Service.

Begge skibe stævnede ud fra Fredericia 12. december og var tømt for dieselolie og smøreolie. Ifølge IMO's skibsregister er der tale om et supply-skib og et AHTS-skib, som begge sejler under dansk flag og er byggede i 1999.

Maersk Supply Service lever af at servicere oliebranchen, og har derfor været tvunget til besparelser som følge af den lave oliepris.

I alt hver fjerde ansatte på land skal fyres, mens flåden skal tæt på halveres. Siden sommeren har selskabet således løbende solgt ti af sine skibe, mens det endelig mål er at nå op på i alt 20 frasalg.

Indtil videre har rederiet skilt sig af med Maersk Supplier, Maersk Seeker, Maersk Beater, Maersk Chancellor, Maersk Fight, Maersk Feeder, Maersk Finder, Maersk Puncher, Maersk Provider og Maersk Forwarder.

Det har ikke tidligere været offentligt kendt, at de to skibe, som nu er sunket, Maersk Searcher og Maersk Shipper, er blevet solgt til ophugning.

Maersk Supply Service sælger yderligere to skibe

Maersk Supply Service fortsætter udsalg af skibe

Maersk Supply Service sælger to skibe fra

Maersk Supply Service afskediger hver fjerde ansat på land

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere