Pressede containerrederier sejler med turister

Flere rejsende vælger at tage en tur ombord på et containerskib. Med de nuværende rater kan en passager i nogle tilfælde indbringe rederiet 20 gange så meget som en container.

Du bor i en lille kahyt, spiser med besætningen og skal selv stå for tøjvask. Livet som passager på et containerskib er langt fra et luksuskrydstogt med buffeter, stort anlagte shows og cocktails på dækket.

Alligevel vælger flere turister at tage en sejltur med et fragtskib, skriver Bloomberg, og de hårdt pressede containerrederier er mere end glade for at byde gæsterne ombord.

Med pris på 115 dollar per dag tjener rederierne med de nuværende rater i nogle tilfælde op til 20 gange så meget på at fragte en passager som på en 20-fodscontainer på en strækning fra Rotterdam til Shanghai.

Skibene kan typisk huse op til 12 rejsende af gangen, men efterspørgslen er markant højere end det, fortæller Julie Richards fra det australske rejsebureau Freighter Expeditions. Hun arrangerer op mod 300 rejser om året og fortæller, at det primært er arbejdsløse og pensionister, der er interesseret i turene.

"Jeg får 10 til 20 emails om dagen, og en tredjedel af dem kan jeg ikke hjælpe," siger Julie Richards til Bloomberg.

Hvis man er interesseret i at sejle med et containerskib, udlejer blandt andre Hamburg Süd, Rickmers og CMA CGM Group pladser på flere af deres fartøjer, skriver mediet.

Containerredere styrer mod tre års historisk nedtur

Global nedtur giver genlyd hos shippingnation

Containerrater falder 5,5 procent

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også