Verdens største containerskib sejler gennem Storebælt

Mange mennesker ventes at tage opstilling ved Storebælt for at opleve verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller, sejle under Storebæltsbroen og ned gennem Storebælt mod Gdansk i Polen.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

Mange mennesker ventes at tage opstilling ved Storebælt for at opleve verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller, sejle under Storebæltsbroen og ned gennem Storebælt mod Gdansk i Polen.

Tirsdag eftermiddag passerer skibet under Storebæltsbroen klokken 14.30. Det oplyser skibets kaptajn, Jens Meinertz, til internetportalen maritimedanmark.dk.

"Vi runder Skagen klokken 2.30 natten til tirsdag, så vi regner med at sejle under Storebæltsbroen tirsdag omkring klokken 14.30," siger kaptajn Jens Meinertz til nyhedsportalen, der søndag besøgte containerskibet i den tyske havneby Bremerhaven.

Efter Storebælt fortsætter skibet til Gdansk i Polen.

Alphaliner: Kapløbet om megaskibe tager til i styrke 

Ifølge kaptajnen Meinertz har der været en enorm interesse for skibet, siden det forlod Sydkorea midt i juli for at stå ud på sin jomfrusejlads til Europa.

Det 400 meter lange containerskib, der sejler under dansk flag, har plads til 18.270 containere, hvilket er et par tusinde mere end den hidtidige rekord. Søndag i næste uge passerer containerskibet Storebælt i den modsatte retning for mandag at anløbe Aarhus som den første og eneste havn i Danmark.

Containerskibet er et såkaldt Triple-E-skib. De tre E'er står for Economy of scale (stordrift), Energy efficiency (energibesparelse) og Environmentally improved performance (forbedret miljømæssig ydeevne).

Samlet får Maersk Line leveret 20 Triple-E-skibe fra det sydkoreanske værft frem til 2015.

Skibene kommer til at sejle på verdens travleste handelsrute og levere varer mellem otte havne i Asien og seks i Europa.

Maersk Line: Deadline for P3-alliancen er ambitiøs

Nu bygger Kina også megaskibe

Her er Mærsk Mc-Kinney Møller på vej gennem Suez 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også