ShippingWatch

Olie stabiliseret efter egyptisk militærkup

Oliepriserne har stabiliseret sig torsdag morgen efter det egyptiske militær onsdag aften gennemførte et kup mod præsident Mursi.

Foto: Josef Polleross

Oliepriserne har stabiliseret sig torsdag morgen efter det egyptiske militær onsdag aften gennemførte et kup mod præsident Mursi. Det giver umiddelbart anledning til en tro på stabilisering i regionen, hvilket lægger låg over onsdagens prisstigning. Bekymringer om problemer med olietransporterne gennem Suez-kanalen er aftaget, men udviklingen følges fortsat tæt af handlere og analytikere.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 105,40 dollar mod en pris på 105,60 dollar onsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 101,20 dollar, hvor en tønde onsdag eftermiddag kostede 101,80 dollar.

Den geopolitiske uro i Mellemøsten kulminerede onsdag aften med et militærkup mod præsident Mohamed Mursi. Landets militær meddelte, at Mursi er færdig på posten som landets første folkevalgte præsident, og at landet i stedet vil blive styret af en teknokratregering og med en højesteretsdommer som øverste leder.

Samtidig blev den meget omdiskuterede forfatning, som Mursi og Det Muslimske Broderskab fik trumfet igennem i december, midlertidig suspenderet.

Fra den mere fredelige del af de faktorer som bevæger oliemarkedet var der lagertal fra det amerikanske energiministerium. Lagrene af råolie faldt med 10,3 mio. tønder i den forgangne uge, mens lagrene af benzin faldt 1,7 mio. tønder, og lagrene af destillater, der blandt andet inkluderer fyringsolie blev reduceret med 2,4 mio. tønder.

Der var ifølge Bloomberg News estimeret et fald i råolielagrene på 2,3 mio. tønder, en stigning i benzinlagrene på 0,7 mio. tønder og en stigning destillatlagrene på 1,0 mio. tønder.

/RITZAU FINANS

Nordea: Egyptisk uro kan skabe olieprishop

Suez-kanalen under militærbeskyttelse

Flere redere overvejer at droppe Suez 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs