ShippingWatch

Maersk: Etcifret vækst i containerhandel i 2013

Containerhandlen vil stige med 6,6 pct. næste år, men der vil være for mange skibe om den stigning. Maersk Line melder ud, at man vil holde disciplinen i det trængte marked, skriver Bloomberg.

Næste år bliver der flere containere at sejle med, men der bliver også flere skibe om buddet. Det er til fare for de store containerrederier som Maersk Line og CMA CGM.

"Vi forventer, at den strukturelle overkapacitet vil fortsætte i 2013, hvilket vil føre til spiraler af prisstigninger og prisfald, som vil intimidere rederne til at oplægge og genaktivere tonnage," siger Lars Jensen, analytiker i SeaIntel ifølge Bloomberg.

Spiralerne vil Maersk Line imødegå med disciplin, siger talsmand Hursh Joshi fra Maersk Line til Bloomberg. Maersk Line forventer en etcifret vækst i de globale containervolumener i 2013, hvilket "indeholder muligheden for marginal positiv vækst i Europa. Maersk er absolut forpligtet på at opretholde kapacitetsdisciplinen. Maersk Line planlægger ikke at tilbyde noget ny kapacitet på ruterne mellem Asien og Europa i 2013," siger Hursh Joshi.

Maersk Line betaler retrofit til indchartrede skibe

TSA varsler ratestigninger på Asien-USA

Nyhedsbrev: Overkapacitet og Asien-Europa-problemer i 2013 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs