ShippingWatch

Kinesiske værfter kæmper mod styrtdyk i ordrebøger

Shippingbranchens dårlige form giver sig udslag i et fald i antallet af værftsordrer på 46 pct. og et endnu større fald for nybygningsordrer til kinesiske værfter. Et kinesisk værft prøver defensiv salgsstrategi som modsvar, skriver World Maritime News.

Foto: Thomas Borberg

I første halvdel af 2012 fortsatte den økonomiske nedtur og svage internationale handelsaktivitet med at lægge pres på shippingindustrien, som har været i problemer siden anden halvdel af 2011, skriver World Maritime News.

Forskellen på udbud og efterspørgsel mellem branchen og værfterne er blevet fortsat større, og det har nedsat det overordnede behov for skibsbyggerier. Det viser sig i antallet af nybygningsordrer til værfterne, der er faldet 46 pct. i forhold til sidste år globalt. Endnu værre ser det ud for de kinesiske værfter, der har oplevet et fald i ordreindgangen på 49 pct. i forhold til sidste år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs