ShippingWatch

Lovforslag om udvidelse af DIS-ordningen førstebehandlet tirsdag

Et forslag om udvidelse af DIS-ordningen til også at omfatte offshoreskibe er blevet førstebehandlet i Folketinget tirsdag. Socialdemokratiet bakker op om forslaget.

Foto: PR/Weco Group

Lovforslaget om udvidelse af DIS-ordningen til offshoreskibe er tirsdag blevet førstebehandlet i Folketinget.

Udvidelsen af sømandsskatten blev foreslået i slutningen af 2017 af regeringen samt Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, og vil få den betydning, at offshore specialskibe også vil være omfattet af reglerne i DIS-ordningen.

Forslaget har i dag mødt opbakning fra Socialdemokratiet.

"Vi har i noget tid været lune på en udvidelse af DIS-ordningen på dette område. Der er mange gode arbejdspladser at fastholde og flere at vinde i fremtiden. Men vi har villet være sikre på, at det sker under ordentlige og ordnede forhold. Arbejdsmarkedets parter har op til lovbehandlingen vist, hvordan det bør gøres, og hvis den anbefaling gennemføres af regeringen, er vi i Socialdemokratiet også overbeviste om, at de gode intentioner med DIS-udvidelsen bliver ført ud i livet. Så vi bakker op," lyder det fra Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen ifølge en pressemeddelelse fra Danske Rederier.

Her er regeringens bud på ny maritim vækstplan

Her er regeringens svar på Danske Rederiers nye strategi

Tonnageskat til mobile borerigge er endeligt skrinlagt

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Zeamarine forhandler om at overtage Hansa Heavy Lift, Damco-manøvre kan koste job blandt de regionale chefer og store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud. Læs ugens bedste historier på ShippingWatch her.

DFDS har fundet ny innovationschef

Shipping- og logistikselskabet har udpeget Jakob Steffensen som chef for en afdeling for innovation og teknologi, som blandt andet skal forbedre selskabets planer for autonom teknologi.

Noble Charterings chef: Meget muligt med flere skibssalg

Antallet af ejede skibe er igen faldet hos tørlastrederiet Noble Chartering, og på sigt kan flere skibssalg komme på tale, fortæller CEO Michael Nagler til ShippingWatch. Samtidig har selskabet åbnet for et nyt forretningsområde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere