ShippingWatch

Lovforslag om udvidelse af DIS-ordningen førstebehandlet tirsdag

Et forslag om udvidelse af DIS-ordningen til også at omfatte offshoreskibe er blevet førstebehandlet i Folketinget tirsdag. Socialdemokratiet bakker op om forslaget.

Foto: PR/Weco Group

Lovforslaget om udvidelse af DIS-ordningen til offshoreskibe er tirsdag blevet førstebehandlet i Folketinget.

Udvidelsen af sømandsskatten blev foreslået i slutningen af 2017 af regeringen samt Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, og vil få den betydning, at offshore specialskibe også vil være omfattet af reglerne i DIS-ordningen.

Forslaget har i dag mødt opbakning fra Socialdemokratiet.

"Vi har i noget tid været lune på en udvidelse af DIS-ordningen på dette område. Der er mange gode arbejdspladser at fastholde og flere at vinde i fremtiden. Men vi har villet være sikre på, at det sker under ordentlige og ordnede forhold. Arbejdsmarkedets parter har op til lovbehandlingen vist, hvordan det bør gøres, og hvis den anbefaling gennemføres af regeringen, er vi i Socialdemokratiet også overbeviste om, at de gode intentioner med DIS-udvidelsen bliver ført ud i livet. Så vi bakker op," lyder det fra Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen ifølge en pressemeddelelse fra Danske Rederier.

Her er regeringens bud på ny maritim vækstplan 

Her er regeringens svar på Danske Rederiers nye strategi 

Tonnageskat til mobile borerigge er endeligt skrinlagt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs