Skæbnetime venter gigantisk gasfelt hos Dong Energy

Om blot en uge skal Dong Energy have afgjort, hvorvidt det store gasfelt Svane, som rummer 25 års forbrug af gas, skal stoppes eller ej. Kilder vurderer ifølge Børsen, at feltet bliver droppet.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Dong Energy har licens på at udvikle Svane-feltet frem til 2013. Så om blot en uge skal selskabet have afgjort, hvorvidt man ønsker at arbejde videre med projektet eller vil droppe det. Sidste mulighed lader til at blive valget, ifølge flere centrale kilder, skriver Børsen.

Feltet er selskabets største investering inden for gas og olie, men det tegner til at blive langt mere besværligt og dyrt at få hentet gassen op, end først forventet. Og det får kilder til at gætte på, at Dong Energy sandsynligvis trækker sig ud.

"Svanefeltet er ekstremt kompliceret. Det kræver avanceret teknologi at få gassen op. (...) det er meget usandsynligt, at man går videre med projektet, hvis man ikke har den fornødne teknologi," siger en kilde til Børsen.

Dong Energy ønsker ikke at udtale sig til Børsen om situationen, men er i øjeblikket i gang med at forhandle med Energistyrelsen om licensen.

Mærsk ansøger om nye oliefelter i Norge

Dong lammet af stort tab

Dong sætter havvindmøllepark på stand-by

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også