Port of Virginia forbereder sig på strejke

Den måske forestående strejke i 14 amerikanske havne, får Port of Virginia til at forberede sig på en strejke. Et første planlægningsmøde er blevet afholdt, og forberedelser er blevet gjort i havnen.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

Kommer det til strejke i de amerikanske havne 29. december, vil Port of Virginia være forberedt, og derfor har havnens embedsmænd og andre interessenter holdt et første forberedende møde. Det skriver havnen på sin hjemmeside.

Strejke kan lukke USAs største havne om 10 dage 

Arbejdet med at gøre sig klar til en eventuel strejke består i øjeblikket af at rydde last væk for at sikre, at så få containere som muligt vil strande i havnen, hvis strejken sætter ind. Samtidig overvejes det at ændre i tidsplanerne for containerterminalen, så der måske kan blive ydet en ekstra indsats med den eksisterende last.

Sættes strejken i værk, vil det betyde at hele terminalen lukker ned, ligesom alle tog til og fra havnen vil blive stoppet.

Strejken forventes at kunne få store konsekvenser for både terminalselskaber og rederier, hvis den træder i kraft 29. december. Årsagen til den mulige strejke er overenskomstforhandlinger om en ny seksårig overenskomst for havnearbejderne.

Maersk Line: Vi anløber 13 af 14 strejkehavne

APM Terminals: For tidligt at forvente strejke

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også