ShippingWatch

Den maritime klynge eksisterer, men er udvandet

Den maritime klynge i Danmark er mere snæver, end det normalt antages. Den findes dog, og der er stadig belæg for at skabe gunstige vilkår for rederier i Danmark, konkluderer to lektorer fra CBS i en ny rapport.

Findes der en maritim klynge i Danmark, og hvis der gør, hvordan ser den så ud? Det er de centrale spørgsmål i rapporten ”Blue Denmark: Is it a maritime labour mobility cluster?” af lektorerne ved CBS Henrik Sornn-Friese og Carsten Ørts Hansen.

”Vi mener, at brugen af klyngebegrebet er for udvandet - i hvert fald den politiske brug af begrebet Det Blå Danmark. Det, vi gerne vil agitere for, er en tilbagevenden til Rederiforeningens oprindelige forståelse af Det Blå Danmark – nemlig arbejdskraftsammenhænge, og der ser det helt anderledes ud end det, som omtales som den maritime klynge i dag,” siger Henrik Sornn-Friese.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs