Gasprisen presset op af franske strejker og koldt vejr

Terminaler til indskibning af flydende gas og olie er i risiko for at blive blokeret på grund af uro i Frankrig, og det presser prisen op.
LNG-tankskibet Golar Tundra ligger til kaj til optankning af gas i havnen i Toscana. | Foto: Filippo Monteforte/AFP/Ritzau Scanpix
LNG-tankskibet Golar Tundra ligger til kaj til optankning af gas i havnen i Toscana. | Foto: Filippo Monteforte/AFP/Ritzau Scanpix
Af MarketWire

Prisen på gasfutures stiger onsdag for tredje dag i træk. 

Det er den længste stigning i en måneds tid, skriver Bloomberg News. Siden fredag er futuresprisen for gas steg godt 5 pct. til 43,19 euro. Stadigvæk et relativt lavt niveau. Ved indganen til i år var futureprisen tæt på 80 euro.

”Selv om spændingerne på det europæiske gasmarked er lettet mærkbart siden begyndelsen af året, er vi endnu ikke ikke i gennem (out of the woods, red.),” siger gasanalytiker hos IEA i Wien Gergely Molnar til Bloomberg News.

Strejkeuroen i Frankrig samt en kold start på april kan desuden påvirke.

Uroen i Frankrig rejser bekymring for udbuddet af gas, skriver nyhedsbureauet. Det skyldes, at terminaler til indskibning af flydende gas og olie er i risiko for at blive blokeret. Ligesom alternativer til gas - franske atomkraftværker - kan blive det.

Den kolde start på april giver bekymring for, at fyringssæsonen i Europa bliver forlænget og dermed øger forbruget af gas.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også