Gasprisen presset op af franske strejker og koldt vejr

Terminaler til indskibning af flydende gas og olie er i risiko for at blive blokeret på grund af uro i Frankrig, og det presser prisen op.
LNG-tankskibet Golar Tundra ligger til kaj til optankning af gas i havnen i Toscana. | Foto: Filippo Monteforte/AFP/Ritzau Scanpix
LNG-tankskibet Golar Tundra ligger til kaj til optankning af gas i havnen i Toscana. | Foto: Filippo Monteforte/AFP/Ritzau Scanpix
Af MarketWire

Prisen på gasfutures stiger onsdag for tredje dag i træk. 

Det er den længste stigning i en måneds tid, skriver Bloomberg News. Siden fredag er futuresprisen for gas steg godt 5 pct. til 43,19 euro. Stadigvæk et relativt lavt niveau. Ved indganen til i år var futureprisen tæt på 80 euro.

”Selv om spændingerne på det europæiske gasmarked er lettet mærkbart siden begyndelsen af året, er vi endnu ikke ikke i gennem (out of the woods, red.),” siger gasanalytiker hos IEA i Wien Gergely Molnar til Bloomberg News.

Strejkeuroen i Frankrig samt en kold start på april kan desuden påvirke.

Uroen i Frankrig rejser bekymring for udbuddet af gas, skriver nyhedsbureauet. Det skyldes, at terminaler til indskibning af flydende gas og olie er i risiko for at blive blokeret. Ligesom alternativer til gas - franske atomkraftværker - kan blive det.

Den kolde start på april giver bekymring for, at fyringssæsonen i Europa bliver forlænget og dermed øger forbruget af gas.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også