Moore Stephens: Fremtidstroen bider sig fast i shipping

Troen på, at det er ved at gå den rigtige vej igen, bider sig fast. Ifølge den seneste undersøgelse blandt ledere i shippingsektoren, er tilliden den største inden for tre år, viser undersøgelse fra Moore Stephens.
Foto: Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Troen på, at økonomien bevæger sig i den rigtige retning, har bidt sig fast blandt ledende aktører inden for shipping. En undersøgelse foretaget af det britiske konsulenthus, Moore Stephens, viser, at tilliden til fremtiden er den største inden for de seneste tre år, fremgår det af en meddelelse fra Moore Stephens.

Inden for de seneste tre måneder frem til august i år har tilliden ligget på 5,9 på en skala fra 0 til 10, eller nøjagtigt det samme som i den foregående kvartalsundersøgelse. Man skal helt tilbage til undersøgelsen i november 2010 for at finde mere optimisme i erhvervet. Dengang lød karakteren på 6,0.

Shipping-partner i Moore Stephens, Richard Greiner siger om undersøgelsen:

"Det er nu 12 måneder siden, vi sidst så et fald i shipping-sektorens tillid. Der er en klar indikation af, at sektoren er mere optimistisk mht. fremtiden, ligesom den føler sig mere tryg ved det politiske og økonomiske klima."

Også den bekymring, som tidligere undersøgelser har vist omkring overkapacitet og mangel på finansiering, viser en stabilisering.

Stopford: Shipping er midt i en revolution

Nordea: Shippingkrisen nærmer sig en ende

Handelshus: Tørlast på vej ud af flere års tørke

Norden kan høste stor gevinst på capesize-rater  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også