ShippingWatch

Høje brændstofpriser opsluger effekt af ratestigninger

Der skal yderligere ratastigninger til for containerrederne, hvis ikke de seneste ratehop skal ædes op af tårnhøje oliepriser, vurderer Orient Overseas.

Det kinesiske finanshus Bocom har mødt ledelsen i Orient Overseas med det formål at få største vished over rateudviklingen og ratestigningerne. Bocom skriver i et analysenotat, at meldingerne fra Orient Overseas ledelse giver positive meldinger om, at de gennemførte ratestigninger Asien/Europa-ruterne kan fastholdes. Dog nævner Bocom, at containerrederiet er forsigtig vedrørende udsigterne grundet de mange leveringer af nye rekordstore skibe, hvor MSC får leveret 12 nye skibe i år.

Orient Overseas ledelse nævner, at de stigende brændstofpriser i 1. kvartal vil tynge resultatet og modvirke ratestigningerne. Ledelsen vurderer overfor finanshuset, at containerbranchen har brug for yderligere ratestigninger.

AKTIEFOKUS

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs