ShippingWatch

Maersk afslutter salg af ejerdel i russisk havneselskab

Maersk har arbejdet med at komme af med sin aktiepost i russiske Global Ports siden invasionen af Ukraine. Nu er salget endeligt afsluttet.

Foto: PR-foto Maersk

A.P. Møller-Maersk har afsluttet salget af sin andel i det russiske havneselskab Global Ports Investments (GPI), som selskabet har arbejdet på at komme af med efter Ruslands invasion af Ukraine tilbage i februar.

Ejerandelen på 30,75 pct. er blevet solgt til Delo Group, som i forvejen var medejer af selskabet.

Salget blev første gang annonceret 29. august, men er nu endelig faldet på plads efter de nødvendige godkendelser, oplyser Maersk i en meddelelse tirsdag.

Det er Maersks havneselskab APM Terminals, der har overdraget aktierne.

”Med denne overdragelse af aktieejerskab i GPI opererer APM Terminals ikke længere i Rusland eller har nogen aktiver i landet. Som en konsekvens af det, vil alle APM Terminals-udpegede bestyrelsesmedlemmer i GPI forlade deres stillinger med det samme,” skriver Maersk.

Maersk annoncerede sine exitplaner fra Rusland efter den russiske invasion i Ukraine, og i maj oplyste koncernen, at beslutningen ville koste selskabet omkring 5 mia. kr. Det indebar blandt andet, at værdien af GPI blev nedskrevet til nul.

Maersk har 6.000 containere tilbage i Rusland efter salget af ejerdel i Global Ports

Maersk leder efter købere til de sidste rester af forretningen i Rusland

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs