Medie: Rusland overvejer at stoppe eksporten af olieprodukter

Det sker angiveligt for at stabilisere de nationale priser på brændstof, skriver Reuters. 
Et tankskib ligger for anker ved havnen i Nakhodka i Rusland. | Foto: Tatiana Meel/Reuters/Ritzau Scanpix
Et tankskib ligger for anker ved havnen i Nakhodka i Rusland. | Foto: Tatiana Meel/Reuters/Ritzau Scanpix

Rusland pønser angiveligt på midlertidigt at blokere for landets eksport af olieprodukter, herunder især brændstof som diesel.

Det sker på et tidspunkt, hvor mangel på brændstof presser priserne op på det nationale marked, skriver Reuters med henvisning til det russiske nyhedsbureau Tass.

En anden mulighed, landets regering overvejer, er at hæve eksportgebyret på brændstoffer til 250 dollar pr. ton.

Ruslands eksport af råolie og olieprodukter er steget, selv efter EU og G7-landene ved årsskiftet indførte omfattende forbud mod import af russisk olie samt et prisloft, der skulle være med til at sikre, at landet ikke bruger olieindtægterne til af finansiere invasionen af Ukraine.

Hvor en stor del af eksporten tidligere røg til Europa, sejles olien og produkterne nu endnu længere væk, til især Indien og lande i Fjernøsten.

Den store efterspørgsel fra udlandet betyder, at det er mere profitabelt for producenter at sælge olien og produkterne til købere i udlandet.

Hvis Rusland bare midlertidigt stopper for eksporten af olieprodukter, kan det kaste grus i det ellers historisk stærke marked, der lige nu holder raterne og indtjeningen oppe hos de tankrederier, der sejler med russisk olie.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også