Oliepriser falder fortsat på forventninger om rentestigninger

Forventningen om fortsatte rentestigninger i USA og i Europa har sløret de globale vækstudsigter og har drevet priserne ned.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne er faldet over natten og er på vej mod største prisfald i fem uger efter bekymringer om høje rentestigninger i USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 81,10 dollar mod 82,96 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,15 dollar mod 76,99 dollar torsdag eftermiddag.

Forventningen om fortsatte rentestigninger i USA og i Europa har sløret de globale vækstudsigter og har drevet priserne ned.

Arbejdsmarkedet anses stadig for stramt trods stigning i antallet nytilmeldte ledige amerikanere, der har haft størst stigning i fem måneder.

Udsigten til, at den amerikanske jobrapport fredag leder til hurtigere rentestigninger, har allerede medført stejle fald på de finansielle markeder, og analytikere forventer, at oliepriserne også kan være under pres, skriver Reuters.

Investorer holder nøje øje med eksportnedskæringer fra Rusland, der mindsker eksporten med 500.000 tønder per dag i marts. Ifølge Reuters planlægger Rusland at skære olieeksporten og afskibning fra de vestslige havne med 10 pct. dagligt i marts.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også