ShippingWatch

Nyhedsbrev: Ningbo er hurtigst voksende havn

Den kinesiske havn Ningbo, der skal modtage Maersk Lines nye Triple-E, er den hurtigst voksende havn i det seneste tiår. Antallet af containere gennem havnen er steget med 780 pct., skriver Shipping Gazette.

Foto: Maersk Line

Kæmpehavnen Ningbo, der blandt andet skal modtage Maersk Lines store Triple-E-skibe ved nye kajpladser, er den havn i verden, som har haft den højeste vækst i de seneste ti år. Det skriver Shipping Gazette.

Ningbo har over de seneste ti år haft en vækst i antallet af håndterede containere på 780 pct. Det er den største vækst blandt verdens tredive største havne. I 2002 håndterede Ningbo 1,86 mio. teu, og i 2011 var det tal steget til 14,51 mio. teu. Den totale tonnage i Ningbo steg fra 154 mio. tons i 2002 til 433 mio. ton i 2011, hvilket gør Ningbo til den femte største havn i verden.

De nyeste faciliteter i Ningbo er en containerterminal, der kan modtage 18.000 teu skibe og en 450.000 tons råolieterminal.

Mærsk gør klar til Triple-E-giganterne i Ningbo

Gøteborg ser stigende eksport ud af Europa 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs