ShippingWatch

Minekæmper indgår aftale om særlig malm til Kina

De to store mineselskaber Fortescue og Vale har indgået en aftale om at etablere et eller flere joint ventures i Kina for at styrke deres konkurrenceevne. Aftalen gør det også muligt for Vale at investere i Fortescue, lyder det.

Foto: Vale

Australske Fortescue og brasilianske Vale har underskrevet en hensigtserklæring om at etablere et eller flere joint ventures i Kina. Det skriver Fortescue i en meddelelse tirsdag og understreger, at aftalen først skal godkendes af de to minekæmpers respektive bestyrelser.

Sammen vil de to selskaber producere en særlig jernmalmsblanding, der sigter specifikt mod at opfylde de kinesiske aftageres behov og dermed vil styrke Fortescue og Vales konkurrencedygtighed på det kinesiske marked.

Aftalen gør det samtidig muligt for Vale på sigt at investere i Fortescue, enten ved opkøb af en minoritetspost i det australske selskab eller overtagelse af aktiver, fremgår det af meddelelesen.

"Denne hensigtserklæring vil gøre os i stand til at arbejde sammen om at tilbyde langsigtet værdi til vores kunder gennem effektiv forsyning af en attraktiv og konkurrencedygtig ny jernmalmsblanding i Kina," siger Nev Power, der er CEO for Fortescue.

Faldende indtægter

De store mineselskaber i primært Brasilien og Australien bliver ved med at pumpe enorme mængder jernmalm ud i et allerede propfyldt marked, og de deraf lave priser på den vigtige malm ramte Fortescues indtægt og omsætning i første halvdel af regnskabsåret 2015-2016.

Selskabets nettoresultat faldt til 319 millioner dollars pr. 31. december 2015 mod 331 millioner dollars i samme periode 2014, viste Fortescues halvårsregnskab i slutningen af februar. Omsætningen gik tilbage fra 4,85 milliarder dollars i første halvdel af regnskabsåret 2014-2015 til 3,34 milliarder dollars i de seneste seks måneder.

Vales underskud voksede betragteligt i fjerde kvartal 2015, fremgik det af selskabets regnskab for fjerde kvartal 2015, også offentliggjort i slutningen af februar. Alligevel overgik det brasilianske selskab analytikernes forventninger på både top- og bundlinje.

I kvartalet, der markerede afslutningen af 2015, landede underskuddet på et minus på 8,57 milliarder dollars på indtjeningen mod 1,85 milliarder dollars i samme periode 2014.

Brasilianske Vale mangedobler tab

Minegiganten Fortescue holder fast i høj produktion

Vale i rekordhøj produktion af jernmalm

Fortescue øger produktionen af jernmalm

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere