ShippingWatch

Søfartens Ledere indbringer Dansk Metal for Arbejdsretten

"Vi har en grundlæggende tro på den danske aftalemodel, og at man ikke uden et eneste medlem og uden at organisere en lønmodtagergruppe kan tiltvinge sig en overenskomst," siger direktør Fritz Ganzhorn, Søfartens Ledere.

Foto: Maersk Line/PR

Søfartens Ledere vil indbringe Dansk Metals nye hovedoverenskomst for navigatører med Danmarks Rederiforening i Arbejdsretten. Det meddelte bestyrelsen i Søfartens Ledere på foreningens generalforsamling torsdag.

Dansk Metal og Danmarks Rederiforening indgik onsdag i sidste uge ny hovedoverenskomst for navigatører, og metalarbejdernes fagforening tager dermed Søfartens Lederes overenskomstområde og en hovedoverenskomst, hvis fornyelse har afventet afgørelse i to retssager om søfolkenes skatteforhold.

3F går ind i DIS-sagen sammen med Søfartens Ledere

"Vi har ikke tænkt os bare at se til. Derfor vil vi bede Arbejdsretten tage stilling til, om skridtet fra Dansk Metal er legitimt. Det kan godt være, at det i Arbejdsretten viser sig at være legitimt, men vores medlemmer ønsker, at vi forfølger sagen, og det agter vi at gøre," siger direktør Fritz Ganzhorn, Søfartens Ledere, til ShippingWatch:

"Vi har en grundlæggende tro på, at den danske aftalemodel trods alt er indrettet således, at man ikke uden et eneste medlem og uden at organisere en lønmodtagergruppe kan tiltvinge sig en overenskomst. Dansk Metal har intet holdepunkt i noget som helst, vi ønsker, og derfor kom der også et klart budskab på generalforsamlingen om, at en stærk organisering i Søfartens Ledere er det bedste værn mod Dansk Metal, og at så få som muligt skal lade sig friste af Dansk Metals ankomst på området for officerer."

På torsdagens generalforsamling i Søfartens Ledere var der udbredt forargelse over Dansk Metals nye overenskomst med Danmarks Rederiforening, der for Søfartens Lederes kom som en tyv om natten i sidste uge, fire år inde i de to retssager, som Søfartens Ledere fører mod Danmarks Rederiforening og fire år efter, at rederiforeningen opsagde overenskomsten med Søfartens Ledere i forlængelse af striden om DIS-lønnen. En sag, der nu er på vej i Højesteret.

3F: Et overgreb

Fagforeningen 3F Sømændene betegner i en pressemeddelelse fredag, Dansk Metals nye overenskomst med rederne som et overgreb.

"Det er med stor bekymring at vi konstaterer at Dansk Metal med Danmarks Rederiforening har tegnet overenskomst for navigatør og medlemmer af Søfartens Ledere. Endnu engang har Dansk Metal bag ryggen af de søfarende indgået overenskomst på et arbejdsområde der traditionel har været dækket af andre søfartsorganisationer. Dansk Metals optræden vil ikke bidrage til fagbevægelsens sammenhold og solidaritet. Tværtimod. Et sådant overgreb kan kun vække forargelse blandt de søfarende og vil svække det faglige sammenhold blandt de søfarende og de respektive søfartsorganisationer," skriver 3F:

"Vi skal opfodre Dansk Metal til at ændre kurs. En kurs hvor det er de søfarende, der vælger hvem der skal forhandle deres respektive overenskomster. Det er en af de grundlæggende faglige rettigheder, fagbevægelsens medlemmer har kæmpet for."

ShippingWatch forsøger at få en kommentar fra Dansk Metal.

Søfartens Ledere i hård anklage mod Dansk Metal

Ny overenskomst for navigatører

CO-Søfart: Enig om målet i DIS-sag men ikke midlet

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere